De Kruier 13/20

 

In deze rustieke en smaakvol gerestaureerde fermette zorgen de broers Callant vastberaden voor een degelijke door tradities geïnspireerde keuken. Product gedreven en met focus op passende garnituur en degelijke sauzen charmeert hun repertoire. Hier schuift men aan voor prachtige moten kabeljauw, tarbot en andere stevige kleppers uit de Noordzee die plezieren door perfecte kooktijden. Ook eerste keus rundvlees geniet een deskundige behandeling op de open haard of op het fornuis. In het seizoen gaat Oosterscheldekreeft hier vlot van de hand. Het nobele product verschijnt immers bijvoorbeeld ‘en bellevue’ sappig en vol smakend op het bord met daarbij kraakverse kropsla, zoete kerstomaten en twee intense sausjes. Simpel maar juist is ook jonge tarbot, eerst aangebakken op de stoof en dan verder zacht gegaard in de oven met lopende puree, gestoofde spinazie en klassieke saus gemaakt van de koppen van de edele vis. Ook het nagerecht pleziert door zijn perfecte uitvoering: vanille roomijs met zoute karamel en nootjes. Ontspannen en vriendelijke bediening maakt de beleving compleet.

de Kruier

OPEN KEUKEN RESTAURANT

HOME